Objecten

Juwelenontwerp NECK-LESS: Marleen Goris

Uitvoering: Tosi Tom Groen / Foto's: Zoemin fotografie

NECK-LESS: Voor mijn ontwerp van een mes, ben ik van het goede pad afgedwaald en heb ik me laten inspireren door een duister, moordwapen: 'de Garrote wire'. Een wapen dat wordt gebruikt om iemand op een sluipende manier te wurgen of de keel over te snijden. Neck-less is een gewaagd juweel geworden in al zijn eenvoud. Tijdens een avondje stappen in het letterlijk het lot tarten. De serie bestaat uit een wit zilveren, een vergulde en een zilver, zwart geoxideerde variant met ebben houten staafjes.

Meubel design: tafel gebasseerd op een idool "MANDJI"

Mandji: Annemie Struyf haar authentieke en aangrijpende verhalen nemen u mee op ontdekkingstocht. Ze gaat naar het hart van de mensen, haar zoektocht naar waarden en feiten. Met de stichtingen 'Hope for girls' en 'blijf van mijn lijfje', zet Annemie zich in voor vondelingen, weesmeisjes, kaart ze de Aids problematiek en vrouwenbesnijdenis aan. Mandji: het Afrikaanse woord voor mand staat symbool voor Annemie haar visie. Geïnspireerd op Afrikaanse korfen loopt de tafelpoot doorheen het tafelblad. Het doorbreekt de taboes, het verleggen van grenzen. Een handwerk lampenkap bovenop het korfframe verwijst naar de felgekleurde kralen van de Afrikaanse vrouwen en is de letterlijke vertaling van 'hoop en verlichting' in hun leven.

Meubel design: tafel "MANDJI"
Meubel design: tafel "MANDJI"

Recycling design: " FRUIT CHAIR"

Everything is a remix. Een tweedehands object wordt omgevormd in een nieuw product. Belangrijk is dat het object poëzie en karakter uitstraalt. Een oude stoelvering is zo geplooid dat ze dienst doet als fruitschaal: ' de Fruit-Chair'.

Fruit chair
Fruit chair